Höst foto

 
 

Ridningen för mig

För mig är ridningen min största hobby, jag älskar det mest av allt och ett liv utan hästar och ridning finns inte, i alla fall inte i min värld. Skulle aldrig vilja jobba med hästar som jobb i framtiden, utan bara i fritiden som hobby.
 
Jag har ridit i snart fyra år, men har alltid älskat hästar. Det började väll när jag var runt 5 -6 år och min farmor och farfar hade en liten b-ponny som min faster hade haft när hon var liten, jag tyckte det var jätte kul att mata och klappa henne, jag tjatade och tjatade på mamma och pappa om att få börja rida, men det gick inte, pappa var ju allergisk.
 
I skolan hade alla våra hästälskande kompisar börjat rida, de berättade om allting, att de hade lärt sig trava och till och med galopperat och hoppat ett hinder. Jag kände mig jätte ledsen och utanför, jag ville så gärna, men fick inte.
 
Jag gick på någon aktivitet-klubb grej, där man testade olika sporter varje vecka, jag gick där bara för att vi skulle få testa rida två gånger på en ridskola i närheten. Jag var överlycklig när jag skulle få rida, rida på riktigt för första gången. Jag fick en ponny som hete Millan, hon var kritvit, lurvig och jätte lik farmor och farfars gamla ponny (som då hade dött) jag blev förstås helt galen i den ponnyn, saknade farmor och farfars ponny galet mycket och det var som om jag trodde att Millan var deras ponny.
 
Jag travade för första gången, red ut. Jag var överlycklig, helt fast. Tillslut var lektionen slut och jag längtade redan till nästa lektion. Veckan efter fick jag rida en annan ponny, ett litet brunt russ som hette Jaxa. När lektionen var slut var jag jätte ledsen, jag visste att jag inte skulle få börja rida, men jag tyckte det var så himla kul.
 
På sommaren samma år, fick vi åka på ett ridläger på den ridskolan. Jag räknade dagarna flera veckor innan lägret. Jag tyckte det var jättekul där, vi red ut, red barbacka badade med hästarna, "hoppade" och jag galopperade för första gången. Efter lägret var min ridsug värre än någonsin. 
 
På julafton när vi öppnade paket låg där ett par ridstövlar( i plast ofc) och jag blev överlycklig, jag och min syster skulle få börja rida på våren.
 
Jag gick där i två år, hade hunnit lära mig galoppera, hoppa och fick flytta uppp till en bättre grupp där min kompis som har ridit i 3 år äldre än oss. Jag gick kvar ett år till, var väll hyfsat duktig för att ha ridit i bara tre fjuttiga år. Jag ville lära mig mer, kände inte att jag fick någon kritik eller beröm för vad jag gjorde, jag fick filma när jag red och se felen, själv, vara min egen ridlärare. Hästarna på ridskolan var väll inte så jätte bra hade inga muskler eller någonting, jag lärde mig inte så mycket. Jag kände att det var dax att byta ridskola.
 
Att byta ridskola är något av de bästa valen jag haft, verkligen! På ridskolan jag går på nu fick jag först rida en kolsvart liten b-ponny som hette Jeopardy, vi klickade direkt på första passet, han gick så fint. Jag hade aldrig haft en häst i form innan(!) det gick inte på ponnisarna på den andra ridskolan. De var alldeles för omusklade och om de bara böjde på nacken var det helt underbart. Nu på Jeppe var det första gången jag ridit en häst i form, det var en jätte rolig upplevelse.
Jag älskade dendär ponnyn direkt, både utseende och allt. Min drömmponny, bara två kategorier för liten. Mina ben hänger ner nästan till hans knän, det är hemskt, jag hade ju hittat min drömponny. Jag älskar verkligen den ridskolan jag går på nu, bara på några få lektioner har jag lärt mig mycket mer, blivit mer säker i min ridning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanlig Torsdag...

Har varit i skolan idag som vanligt, ganska tråkigt och hände inget speciellt alls. Maten var helt okej för en gångs skull.
 
På vägen hem ifrån bussen efter skolan gick jag in på Ica o köpte grädde, eftersom jag tänkte göra en milkshake grej om man nu kan kalla det det. I måndags gick jag, min syrra och en kompis till max och köpte en såndär lyxshake med chokladsmak. Den var så sjukt god, asså, om du inte har smakat den gör det!
Men min kompis hade testat göra en sån hemma, och tyckte den blev jättegod. Så tänkte, varför inte göra en egen? C:
 
Testade då göra en milkshake med vaniljglass med chokladkross, grädde och chokladsås. Den blev så god, tipsar verkligen om det! Jätte lätt och snabbt och göra om du är sugen på något gott.
 
Den som var på max, smaka den!